Historie

Na zestien jaar ervaring op de Rijnvaart gaat het roer in 1991 om bij Giel en Simone van Kessel.

De nieuwe uitdaging ligt bij het bouwen van een jacht: de Kessline 55, en, nadat deze te water is gelaten, de Kessline Kotter. Deze activiteiten vinden plaats op een gehuurde locatie te Maasbracht. (zie Artikelen motorboot)

De vraag om onderhoud te verrichten aan boten wordt steeds groter, maar daarvoor is het noodzakelijk een andere locatie te zoeken. Na bijna twee jaar zoeken wordt deze gevonden aan de Waage Naak te Wessem. Per 1 december 1994 vindt dan ook de verhuizing plaats van vof van Kessel Yachting. Toen beschikte het terrein alleen over een ongeïsoleerde loods. Er is dan ook het nodige werk verzet om de uitstraling en inrichting van het terrein te verbeteren.

Op 1 maart 1996 vindt de officiële opening plaats. Deze handeling wordt verricht door de toenmalige Burgemeester van Heel, dhr. van Soest. Kort daarna wordt begonnen met de bouw van een verwarmde hal van 1000 m2 (40 x 25 m). Er begint steeds meer vraag te komen naar overdekte winterstalling en met deze mooie hal wordt aan deze vraag goed beantwoord.  

Tot 1999 is van Kessel Yachting voor het kranen van boten afhankelijk van een ander bedrijf, maar toen is de bouw van een eigen botenlift afgerond. De afspuitplaats is conform de laatste milieueisen gerealiseerd.

Natuurlijk is er een aanlegsteiger voor de, uit en in het water te kranen - boten aangelegd. Het resterende deel van het terrein is verhard, dus toen was ook er meer plaats voor buitenstalling.  

De stallinghal bleek veel te klein en in 2002 is de oude loods afgebroken en daarvoor in de plaats een hele mooie en moderne hal van 1700 m2 (68 x 25m) gebouwd. Één zijde is bijna geheel van glas die als een prachtige showroom kan dienen. De te verkopen boten kunnen hier mooi gepresenteerd worden.

Na al die jaren van onderhoud en schilderwerk kriebelt het om weer een nieuw jacht te bouwen. Giel kan zijn creativiteit kwijt in de Kessline Mission. Het uitdenken en bouwen van de boot nam een aantal jaren in beslag. Dit komt niet alleen omdat het een zeer omvangrijk en innovatief project was, maar natuurlijk ook omdat er zoveel andere activiteiten en werkzaamheden plaats vinden. Maar na jaren uitdokteren, berekenen, overleggen en vooral heel hard werken is dan eindelijk in juni 2008, dit mooi gelijnde schip, de Kessline Mission, gedoopt. Zie ook nieuwbouw.

Van Kessel Yachting is een echt familiebedrijf geworden. Naast de oprichters, Giel en Simone, maakt zoon Guido al jaren deel uit van het bedrijf. Na eerst veel vrije tijd opofferen om bij te verdienen na school is hij in 2006 fulltime aan de slag gegaan bij zijn ouders. Ook de jongste telg uit de familie en tevens een hele goede scheepsinterieurbouwer, Victor is sinds 2013 met veel enthousiasme begonnen om van Kessel Yachting tot een jachtservicebedrijf te maken die alles biedt waar een booteigenaar naar vraagt.